DR. TÓTH LORETTA FÜL-ORR-GÉGÉSZETI MAGÁNRENDELÉS TATA

2890 Tata, Alkotmány u. 16. Bejelentkezés: 06-30-5120214 - Felnőtt és gyermek teljes körű fül-orr-gége szakorvosi vizsgálat, arcüreg ultrahang, allergiavizsgálat, hallásvizsgálat, góckutatás, rákszűrés, fülakupunktúra, homeopátia, természetgyógyászat

Mi történik egy fül-orr-gégészeti vizsgálat során?

 

 

A fül-orr-gégész először  részletesen tájékozódik a korábbi betegségeiről, jelenlegi panasziról, ami miatt felkereste a szakorvost, hogy azok mióta állnak fent, milyen jellegűek, milyen vizsgálatok történtek eddig, szedett-e rá már valamilyen gyógyszert, majd az alábbiakat teszi:

 

 p1020887.jpg


Fül: először a fülkagyló és mögöttes terület szemrevételezése, majd kis kúp alakú üreges eszközzel a fültölcsérrel a külső hallójáratok, dobhártyák vizsgálata történik. Szükség esetén fülmosás vagy váladék leszívás következik.

imagescaja8b5a.jpg   p1020891.jpg


Orr: külső orr esetleges eltéréseinek megfigyelése után orrtükörrel az orr belsejének vizsgálata történik orrpolyp vagy nyálkahártya elváltozás keresése céljából (teljesen fájdalmatlan vizsgálat) ,  majd szükség szerint a váladékok leszívása, tenyésztése, váladékvétel, majd  melléküregek feletti kopogtatási érzékenység vizsgálata. Szükség esetén orrmelléküreg ultrahang vizsgálatot végzünk.

imagescaeclq5t.jpgp1020892.jpg


Torok: a szájüreg áttekintése, nyelvlapoccal a torokképletek vizsgálata, a torokmandulák  vizsgálata  valamint az orrgarat vizsgálata. Amennyiben a mandulákból vagy azok maradványaiból váladék préselhető ki , illetve gócbetegségre van gyanú, akkor a mandulákból tenyésztésre  váladék levétel történik.

imagescaa63g6i.jpg  p1020895.jpg


Gége: ettől félnek legjobban a betegek, pedig ez is egy teljesen fájdalmatlan vizsgálat, kivitelezése úgy történik, hogy egy kb. 20 mm átmérőjű enyhén megmelegített kör alakú nyeles tükröt támasztunk a szájpadlás hátsó részéhez, a nyelvet pedig egy steril gézlappal megfogva óvatosan előre húzzuk miközben a beteg szájon át vesz néhány levegőt (és már készen is vagyunk). Ugyanígy történik egyébként az orrgarat vizsgálata is, csak akkor a tükröt a nyelv tövéhez támasztjuk. Ha túl erős a garatreflexe a betegnek, akkor a hányinger megelőzése végett  Lidocain spray-vel érzéstelenítésben történik a vizsgálat.

imagesca2qs3mm.jpg  p1020896.jpg

 
Nyak: a nyak, a fültő környékének és a nyaki nyirokcsomók területének tapintásos vizsgálatával zárul a szakvizsgálat.

Miután megvan a diagnózis, azután a gyógyszeres és egyéb kezelés, a további teendők, kiegészítő vizsgálatok, esetleg kontroll vizsgálat szükségességének megbeszélése történik.

 

 Kiegészítő vizsgálatok 

p1020898.jpg

   Arcüreg ultrahang vizsgálat

p1020901.jpg 

Dobüregi nyomásmérés          

p1020902.jpg

 Hallásvizsgálat

 

 

 

Köszönet kis betegeimnek, Petikének és Bencének a képekért.

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 55
Tegnapi: 33
Heti: 373
Havi: 425
Össz.: 423 127
Oldal: Mi történik egy fül-orr-gégészeti vizsgálat során?
DR. TÓTH LORETTA FÜL-ORR-GÉGÉSZETI MAGÁNRENDELÉS TATA - © 2008 - 2019 - drtothloretta.hupont.hu